Tocana de legume

de mirela0911 in Mancaruri de post, 4 Aug 2020 | 14032 vizualizari

 

O mancare gustoasa cu legume de vara, pline de culoare si vitamine.

 

INGREDIENTE

  • 1 buc morcov
  • 1 buc ceapa alba
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 buc rosie
  • 1 buc vanata
  • 250 ml bulion
  • 1 crenguta cimbru
  • sare, piper dupa gust
  • patrunjel verde
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml apa
  • 1/2 cana orez
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume:

Se curata legumele. Se pune uleiul la incins intr-o cratita.

Morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici. Se pune la calit in ulei.

Ceapa se taie marunt si se pune peste morcov, la calit. Ardeiul gras rosu si verde se taie cubulete si se pun peste celelalte legume.

Dovlecelul se da pe razatoarea cu gauri mari. Se pun in cratita si se amesteca. Se presara putina sare si se amesteca totul impreuna. Se toarna cei 100 ml apa fierbinte. Se lasa sa dea cateva clocote.

Rosia se opareste in apa fierbinte pentru cateva secunde si se decojeste. Se taie in cubulete si se pune in cratita. La final se adauga vanata coapta si tocata marunt.

Se toarna bulionul, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba cateva minute, impreuna cu crenguta de cimbru.

Intre timp se fierbe orezul separat in apa cu sare. La final se adauga orezul, se amesteca, se lasa sa dea inca 2-3 clocote, se pune patrunjelul verde tocat, se stinge focul, se acopera cratita si se lasa putin asa inainte de a fi servita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de post, din cartofi si ciuperci