O reteta ce necesita mai multa rabdare, deoarece se prepara intr-un timp mai indelungat. Rezultatul insa este pe masura asteptarii.
Intr-o tigaie incapatoare, turnam uleiul.
Cand uleiul s-a incalzit, adaugam usturoiul si-l calim pana devine auriu spre maroniu. Il scoatem din tigaie si-l aruncam.
Adaugam bucatile de carne si o rumenim pe toate partile.
Adaugam vinul si-l lasam neacoperit sa fiarba pana se evapora, cam 10 minute.
Adaugam crenguta de rozmarin si rosiile cubulete.
Acoperim tigaia si lasam la foc mic cam o ora si jumatate,amestecand din cand in cand.
Daca este necesar, mai adaugati putina apa sau supa.
La sfarsit potriviti de sare si piper.
Se serveste cu orez, cartofi natur sau copti la cuptor.
Pofta buna!
1
Lasati bucatile de carne in apa rece cu o jumatate de ora inainte de a o gati.
2
Daca doriti mai picant, puteti adauga un varf de cutit fulgi piper cayenne