Tocanita cu carne de pui si porc

de Panacris in Mancaruri cu carne, 17 Mar 2020 | 4322 vizualizari

 

A trebuit să gătesc și ceva pe gustul Zmeilor cu ce aveam prin frigider ;) 

 

INGREDIENTE

  • piept de pui 500 g,
  • ceafă de porc 500 g,
  • ceapă galbenă 3 bucăți,
  • ardei kapia 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • sare grunjoasă 1 lingură,
  • piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • boia de ardei dulce 1 lingură,
  • pudră de usturoi 1 lingură,
  • pastă de ardei 100 g,
  • busuioc pudră 1 lingură,
  • vin alb demisec 200 ml.
  • apă 300 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carne de pui si porc:

Ceapa și ardeii se curăță, spală, apoi se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, la foc iute, neacoperit cca 10 minute, până ce se înmoaie legumele.

Ceafa și pieptul de pui, se taie bucățele, se adaugă la amestecul de ceapă și ardei. Se asezonează de sare, piper, boia, busuioc si usturoi, se completeaza cu apă și vin cât să acopere tocănița, lăsându-se la gătit cca. 30 de minute semiacoperit, la foc mediu.

La final se adaugă pasta de ardei și se mai lasă la gătit, cca. 15 minute.

Tocănița se servește fierbinte cu piure cremos din cartofi sau pâine proaspătă de casă acompaniată salată de sezon.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de pui si porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita din organe de miel cu mamaliguta