Nu puteam sa nu ma alatur campaniei #gatescpentruocarte :)
Ardeiul copt se curata de coaja si cotor , rupandu-se in fasii late de 3-4 centimetri.
Pieptul de pasare il dezosam si taiem carnea in bucati potrivite pe care te tinem 2 minute in apa clocotita.
Tocam ceapa cubulete si o calim in 50 ml ulei , pornind aparatul pe program fry. Dupa cca. 5 minute, cand ceapa devine usor translucida, adaugam putina sare si bucatele de piept de pasare , lasand aparatul in program fry inca 5 minute, cu capacul inchis.
Trecem multicookerul in program stew pentru o ora .
Adaugam sucul de rosii sau rosiile maruntite la blender ( sau tocate la mana, daca aveti timp si rabdare) , amestecam totul pentru omogenizare si inchidem capacul. Cand mai avem 20 minute din timpul de fierbere adaugam bucatile de ardei copt ( cu tot cu zeama lasata de acestia ), completam gustul de sare si condimentam cu piper si condiment special pentru carnea de pui . Inchidem capacul si asteptam sa se termine timpul de preparare.
Cand timpul de preparare s-a terminat, scoatem aparatul din priza . Deschidem capacul cu grija ( pentru a nu ne frige cu aburul care se degaja ) si presaram patrunjel verde tocat.
Pofta buna!
1
Daca folositi carne de pasare din comert, mancarea va fi gata mult mai repede. Eu am folosit piept de pasare de curte si acesta a fiert intr-o ora.
2
Puteti adauga in sos si 3-4 catei de usturoi.