Tocanita de ardei copti

de Criss in Mancaruri de post, 23 Oct 2015 | 30704 vizualizari

 

Azi vin cu o reteta simpla, vegetariana, o reteta de toamna. Dupa cum v-am mai spus, mie imi plac mult de tot retetele fara carne, mai ales in perioada primavara-vara-toamna cand in piete gasim tot felul de legume. Mancarea aceasta necesita ceva mai mult timp, dar merita cu siguranta tot timpul si efortul.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei kapia
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 3 rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei copti:


Ardeii se coc pe o plita sau in cuptor, cum va place mai mult, se pun intr-un vas si se acopera cel putin 15-20 minute, pentru ca apoi se pot curata mult mai usor. Se curata de coaja si se indeparteaza cotorul si samburii. Ceapa se toaca marunt si se caleste in uleiul de masline. Se adauga ardeii taiati fasii si o cescuta de apa, se lasa sa fiarba 5 minute dupa care se adauga rosiile decojite taiate cubulete. Se mai lasa sa fiarba pana se inmoaie rosiile si scade sosul, se adauga sare si piper dupa gust, optional o lingurita de zahar pentru a taia din aciditatea rosiilor si usturoiul taiat in felii subtiri.Se mai lasa sa dea un clocot, apoi se stinge focul si se presara verdeata deasupra. Aceasta mancare se poate servi ca si garnitura langa friptura sau pur si simplu ca atare, cu mamaliga. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]