Nu am mai facut de ani de zile tocana asta, dar tot am vazut pe site retete de tocanite, de gulas si nu am mai rezistat, mai ales ca nu este pretentioasa si este o mincare calda, satioasa....
Carnea o spalam si o taiem bucati. Uleiul il punem intr-o craticioara la incalzit, iar peste el punem ceapa si o calim putin. Adaugam ardeiul, apoi si morcovii taiati rondele si le lasm 2-3 minute la calit. Punem si carnea peste legume, o ceasca de apa, amestecam, punem capac pe craticioara si lasam sa se patrunda bine carnea.
Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem cuburi, iar cind carnea este facuta punem si cartofii, completam cu apa sa aibe in ce sa fiarba cartofii(dar nu prea multa, nu vrem sa facem ciorba), iar cind acestia au fiert punem bulionul in care am desfacut faina sau amidonul. Condimentam cu sare si piper dupa gust,1 lingurita zahar si putina pasta de ardei iute, lasam sa fiarba tocanita citeva minute, stingem focul si punem patrunjel si marar prospat tocat.
Noi am servit tocanita cu castraveti murati.
Pofta buna!!!!