Tocanita de cartofi cu carnati si chimen

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 14 Mar 2014 | 4254 vizualizari

 

Daca ar fi dupa mine chimenul ar trebui sa fie obligatoriu in tocanita de cartofi .
Farfuria face parte din cele de ,, zestre '' .de la Maica [ bunica] .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 500 gr carnati
  • 2 cepe
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingurita marar uscat
  • 50 gr ulei
  • 1 lingura pasta ardei rosu
  • 1/2 lingurita pasta iute ardei
  • sare
  • codite de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu carnati si chimen:

Se curata ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei .

Adaugati carnatii taiati bucati si caliti impreuna.

Cartofi curatati, spalati si taiati cuburi mai mari  se pun si ei la calit.

Intr-un litru de apa se face un ceai concentrat cu chimen care se strecoara .

Adaugati  sare   , mararul ,pasta de arde dulce si cea iute si amestecati .

Se complecteaza  cu   zeama ceaiului de chimen cat cartofii sa fie acoperiti si se fierbe sub capac .

Spre sfarsitul fierberii ridicati capacul si lasati  ca excesul de lichid sa se evapore .

Serviti cu verdeata presarata deasupra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu carnati si chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu conopida si carne de porc