Tocanita de cartofi cu chorizo

de sisterskitchen in Mancaruri cu carne, 27 Noi 2017 | 4654 vizualizari

 

Reteta asta face parte din sezonul toamna – iarna. O farfurie cu mancare calda, un bol cu muraturi si poate niste paine calda, e tot ce avem nevoie pentru sfarsitul de saptamana. Secretul acestei tocanite? O bucata buna de chorizo picant, adus direct din Spania.

 

INGREDIENTE

  • •1 kg cartofi
  • 400 g ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 250 g chorizo picant
  • 2 linguri de ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 250 ml suc de rosii
  • sare, piper
  • patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu chorizo:

Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei. Se curata cartofii de coaja si se taie cuburi potrivite.
Chorizo se taie rondele. Puneti cartofii, morcovii si chorizo peste ceapa calita.
Se adauga sare, piper, boia, cimbru si dafin. Se amesteca bine si se adauga apa si suc de rosii cat sa acopere cartofii.
Acoperiti cu un capac si lasati la foc mic aproximativ 35 de minute, pana ce cartofii sunt fierti.
Se potriveste de sare si se adauga patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu chorizo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]