Tocanita de ceapa cu ficatei si pipote de pui

de Merisor in Ficat, 15 Iun 2013 | 7772 vizualizari

 

Ador tocanitele dulci-picante cu multa ceapa si usturoi!

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati ficat de pui
  • 8 bucati pipote de pui
  • 3 cepe mari
  • 1 capatana de usturoi
  • piper
  • 300 ml ketchup
  • 2 foi dafin
  • cimbru
  • sare
  • 1 l apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ceapa cu ficatei si pipote de pui:

Curatam pipotele de grasime, ale mele au avut foarte multa, fiind de la niste pui de tara, iar grasimea o punem la topit cu o lingura de apa.

Pipotele si ficatul le punem la fiert in apa cu sare, pentru 5 minute ficatul si 10 minute pipotele, dupa care le scurgem si le prajim in grasimea deja topita invartindu-le pe toate partile sa se patrunda bine, apoi le scoatem intr-un vas si adaugam in grasimea respectiva, ceapa taiata julien si usturoiul taiat marunt. Adaugam 1 lingura din apa in care au fiert, punem capacul si inabusim.

Din cand in cand mai adaugam cate putina apa.

Cand ceapa devine translucida, punem ketchupul, foile de dafin si potrivim cu sare, piper si cimbru.

Eu am folosit ketchup facut in casa si a fost dulce- picant.

Mai lasam pe foc circa 10 minute dupa care stingem focul si adaugam pipotele si ficatul.

Noi am servit cu salata de rosii si castraveti.

 

 

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu mamaliguta calda

2

Se pot folosi rosii proaspete in loc de ketchup, dar rosii adevarate de la tarani sa fie gustoase si zemoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ceapa cu ficatei si pipote de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu ficat de curcan