Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 11 Mai 2020 | 1366 vizualizari

 

  Ce frumusete de ciuperci maruntele si dragute. Ma gandeam ca as fi mancat o tocanita cu smantana ,dar nu clasica . Am ales chorizo picant si asezonare extra cu rozmarin .Bine ca am preparat doar atata . Daca era mai multa o topeam toata o singura data :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci champignon mici
  • 200 gr chorizo picant
  • 50 gr ulei 50 gfr unt
  • 2 cepe verzi
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 linguri faina alba
  • 1 pahar lapte
  • 1/2 pahar smantana grasa
  • 1 lingura de rozmarin tocat
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin:

  1. Se feliaza rondele chorizo , ceapa si usturoiul .
  2. Se trag la tigaia cu ulei si unt topit .
  3. Atentie ! Ceapa si usturoiul verde au tendinta sa se arda mai repede avand foile subtiri . Supraveghiati sotarea .
  4. Se pune faina alba si se amesteca .Sarati.
  5. Nu lasati sa se prajeasca ca al rantas . Se  pune laptele si ciupercile taiate fin .
  6.  Tot acum se pune rozmarinul tocat .
  7. Daca  sosul este prea gros , adugati putina apa .
  8. Dupa 5 minute se stinge focul se incorporeaza smantana in tocanita si se amesteca cu patrunjel verde.
  9. Aceasta tocanita poate fi servita cu mamaligute , orez sau paste .
  10. Simplu de tot !!!!

TIPS-URI

1

Atentie ! Ceapa si usturoiul verde au tendinta sa se arda mai repede avand foile subtiri . Supraveghiati sotarea .

2

Nu este nevoie de piper , gustul picant este dat de chorizo .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci cu chorizo, smantana si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

13.05.2020, 19:39

Super faina tocanita, iar chorizo ii da un gust aparte!

Panacris 1

15.05.2020, 14:34

Bună idee. Dar eu fără chorizo, de data asta!

dantes 1

16.05.2020, 11:07

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole galbena cu carnat afumat