Tocanita de galbiori

de marcela1979 in Mancaruri de legume, 8 Iul 2016 | 6830 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr galbiori
  • 1 ceapa alba
  • 2 cepe rosii
  • 30 ml ulei
  • 400 ml smantana lichida
  • 1 lg de faina alba
  • sare, piper
  • frunze de patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de galbiori:

Se curata si se spala ceapa,si se toaca marunt. Galbiorii se spala in 4-5 ape. Intr-o cratita sau tigaie wok se incinge 30 ml ulei si se adauga ceapa tocata si se lasa sa se caleasca. Cand este calita se adauga ciupercile galbiori taiate felii si se amesteca, lasandu-se la calit. Se adauga 1 cana cu apa, se pune capacul si se lasa la innabusit. Cand ciupercile sunt fierte si apa a mai scazut se dizolva o lingura de faina in 400 ml smantana lichida si se toarna in fir subtire in cratita cu ciuperci. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se potriveste de sare si piper si se presara patrunjel verde tocat. Se stinge focul si se serveste calda cu mamaliga sau cu paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dantes 1

09.07.2016, 09:34

Buna!

miki_a 1

09.07.2016, 10:48

Asta e o amintire tare placuta din vacantele de vara petrecute la bunici! N-am mai servit demult asa ceva rustic!

mirela0911 1

10.07.2016, 12:14

Ooo, ce buna! Vreau cu mamaliga!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de galbiori cu mamaliga