Tocanita de pui

de delia64 in Pui, 20 Mar 2014 | 4592 vizualizari

 

Asa facea bunica mea tocanita de pui si fac si eu cand am pui de casa si este tare gustoasa .

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de casa
  • 3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 radacini pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 3 cepe
  • o felie radacina telina
  • frunze de telina si patrunjel
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 100 ml ulei
  • 2 lingura faina alba
  • o cana lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui:

Se transeaza puiul  si se spala .

Curatam zarzavaturile , le spalam si le taiem cubulete.

Intr-o cratita de 4 l.  punem uleiul la incins  si asezam carnea , amestecam pana se rumeneste putin . Adaugam ceapa , morcovul , telina , pastarnacul  si amestecam pana devine ceapa sticloasa.

Punem 2 cani de apa calda peste carne cat sa o acopere  , lasam sa fiarba incet aproximativ 30 de minute.

Intre timp facem o ingrosala din faina si lapte .

Taiem frunzele de telina si patrunjel .

Punem ingrosala peste carne , sare si piper dupa gust si amestecam .Lasam sa mai fiarba aproximativ 15 minute amestecand mereu .

La final presaram frunzele de telina si patrunjel .

Se serveste calda cu mamaliga .

Pofta buna !!!

 

 

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga la sevire in farfurie smantana.

2

Se poate servi cu salata de rosii si castraveti , salata verde sau muraturi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]