Tocanita de pui cu ceapa, usturoi si mamaliga

de Adrian2016 in Pui, 8 Feb 2017 | 46704 vizualizari

 

Ne place tare mult aceasta mancare, este usor de preparat si pe gustul oricui.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de aripioare
  • 4 ciocanele de pui
  • 2 cepe mari
  • 4 catei de usturoi
  • 200 gr pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • Mamaliga:
  • 1 l de apa
  • 400 gr malai grisat
  • 1 lingurita de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu ceapa, usturoi si mamaliga:

       Intr-o cratita, punem la fiert puiul. Intre timp, curatam ceapa si usturoiul si le taiem marunt. Cand aripioarele de pui au fiert, strecuram zeama.

       Punem la calit ceapa si usturoiul, adaugam pasta de rosii, puiul si zeama strecurata si lasam sa dea intr-un clocot.

Separat, facem mamaliga. Punem intr-o cratita apa la fiert, cu sarea. Adaugam in ploaie si amestecam continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Spre sfarsit, adaugam un strop de ulei. Se serveste impreuna cu tocanita calda sau rece, alaturi de muraturi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cand mamaliga este fiarta, se desprinde usor de pe peretii vasului.

2

La tocanita, pentru aroma, putem folosi patrunjel verde sau marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu ceapa, usturoi si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ceapa cu pui