Tocanita de pui cu fasole rosie

de cristeena20 in Pui, 31 Mar 2019 | 3094 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de casa
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/2 ardei gras /sau kapia
  • 2 rosii in conserva (sau proaspete)
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 morcov
  • 1 pahar mare de vin alb
  • o bucata de carnati afumat
  • ulei de masline
  • foaie de dafin
  • sare, piper, boia iute, sos picant,
  • 2 conserve de fasole rosie
  • orez pentru garnitura qb
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu fasole rosie:

  • Eu am folosit pui de casa dar se poate folosi orice tip de carne de pui (pulpe, pui intreg, etc). L-am taiat bucati potrivite ;
  • Intr-o cratita incapatoare am pus ulei de masline si am calit ceapa tocata fin,dafinul, morcovul rondele, ardeiul cubulete, usturoiul tocat marunt, carnatul taiat cubulete si el; am adaugat dupa 5 minute si rosiile tocate marunt-fara pielita si apoi am adaugat carnea ; am lasat sa se roajeasca putin, am pus sare, piper, boia , pasta de rosii, si apoi am turnat vinul. La foc mare am lasat sa scada vinul si apoi am turnat apa fierbinte. 
  • Lasma sa fiarba bine carnea-nu abuzam de apa ci adaugam treptat pana carnea se desprinde de pe os si e fiarta bine. Aduagam conservele de fasole rosie-daca doriti puteit lua fasole uscata si o puteti fierbe in prealabil-eu am preferat cin conserva. Mai lasam sa fiarba impreuna cam 20 minute-gustam de sare si condimente.
  • Servim cu orez alb alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu fasole rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute albe(fierte) cu sos alb