Tocanita de pui cu nukerli

de Zamfira in Pui, 4 Feb 2013 | 4457 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (pulpe, aripi)
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 rosie
  • 2 lingurite boia
  • sare, piper
  • patrunjel verde sua uscat
  • ulei
  • pentru nukerli:
  • 12 linguri faina
  • sare
  • 1 ou
  • 1 pahar cu apa (250 ml)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu nukerli:

Spalam si portionam carnea de pui. Curatam legumele. Tocam ceapa si usturoiul, le calim in putin ulei si adaugam 2 lingurite de boia. Adaugam ardeii taiati marunt si carnea. Completam cu apa, adaugam sare si piper dupa gust. In final adaugam patrunje lverde tocat sau uscat.

Nukerli: omogenizam foarte bine faina, oul, apa si putina sare si obtinem un aluat semi-moale.

Punem apa la fiert iar cand incepe sa fiarba (sa nu dea in clocot) adaugam alautul de nukerli. Pentru a obtine forme mici si modelate, putem folosi o sita speciala (pentru nukerli) sau putem rupe cu o lingurita mici forme de nukerli (de 1-2 cm). Timp de fierbere: 5 minute. Strecuram aluatul fiert nukerli si-l adaugam la tocanita de pui. Lasam sa mai fiarba impreuna inca 5 minute.

Nukerli: este un aluat fiert, nu trebuie sa aiba o forma precisa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu nukerli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta