Tocanita de pui cu nukerli

de Zamfira in Pui, 4 Feb 2013 | 4827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (pulpe, aripi)
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 rosie
  • 2 lingurite boia
  • sare, piper
  • patrunjel verde sua uscat
  • ulei
  • pentru nukerli:
  • 12 linguri faina
  • sare
  • 1 ou
  • 1 pahar cu apa (250 ml)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu nukerli:

Spalam si portionam carnea de pui. Curatam legumele. Tocam ceapa si usturoiul, le calim in putin ulei si adaugam 2 lingurite de boia. Adaugam ardeii taiati marunt si carnea. Completam cu apa, adaugam sare si piper dupa gust. In final adaugam patrunje lverde tocat sau uscat.

Nukerli: omogenizam foarte bine faina, oul, apa si putina sare si obtinem un aluat semi-moale.

Punem apa la fiert iar cand incepe sa fiarba (sa nu dea in clocot) adaugam alautul de nukerli. Pentru a obtine forme mici si modelate, putem folosi o sita speciala (pentru nukerli) sau putem rupe cu o lingurita mici forme de nukerli (de 1-2 cm). Timp de fierbere: 5 minute. Strecuram aluatul fiert nukerli si-l adaugam la tocanita de pui. Lasam sa mai fiarba impreuna inca 5 minute.

Nukerli: este un aluat fiert, nu trebuie sa aiba o forma precisa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu nukerli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Zamfira 1

04.02.2013, 23:28

danakarin 1

05.02.2013, 01:33

Gustruri din copilarie!

@Ana: nukerli : adica nockerln adica galuste !

Zamfira 1

05.02.2013, 08:23

da...e de la nockerln

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]