Tocanita de pui "exotica"

de MotanLaOale in Pui, 8 Noi 2011 | 4754 vizualizari

 

Inspirat de Kamy si de comentariile la reteta ei si avand in congelator ratacite niste aripioare de pui am zis sa vad ce iese. A iesit bun bun.

 

INGREDIENTE

  • 4 aripi pui
  • 4 cepe
  • 4 ardei (mici)
  • 4 rosii
  • 1 portocala
  • 2 linguri pasta tomate
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura marar
  • ghimbir
  • boia de ardei
  • scortisoara
  • nucsoara
  • 2 foi dafin
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui "exotica":

Aripioarele se prajesc cateva minute in ulei pana se albesc si se scot pe o farfurie.

In acelasi ulei se calesc ceapa curatata si tocata (la robot, fara plansete), ardeii curatati si tocati (tot la robot o data cu ceapa) catava minute.

Se adauga boiaua, ghimbirul, nucsoara, sare si piper.

Se pun si aripioarele se completeaza cu apa, se pune foaia de dafin si se lasa la fiert 25-30 minute pana este facuta carnea.

Se adauga pasta de tomate, mararul tocat marunt, scortisoara, se amesteca bine si se mai fierbe 2-3 minute.

Se adauga coaja rasa de la portocala si zeama stoarsa de la jumatate de portocala, se mai da un clocot si este gata.

Nu am pus cantitati la mirodenii ca fiecare sa puna dupa gustul sau. Se pot scoate sau adauga altele.

Se serveste calda cu garnitura de cartofi sau mamaliga dar cel mai bun este fara!!!

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui "exotica"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
La multi ani bucataras cu Fesenjan - Tocanita persana cu rodii