Tocanita de pui exotica, in mamaliga

de kamy in Pui, 27 Oct 2011 | 8481 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de pui(pulpe,piept)
  • 3-4 cepe
  • 2-3 ling.pasta de gogosar
  • 1 lg.cu varf ghimbir proaspat,ras sau taiat f marunt
  • 4-5 catei de usturoi(eu am pus praf de usturoi 1 lg.)
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 200 ml.bulion
  • boia de ardei iute(sau dulce)
  • sare,piper
  • faina
  • malai
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • o foaie de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui exotica, in mamaliga:

Carnea de pui sarata si piperata, o portionam si o calim putin(pana se albeste)in 3-4 ling.de ulei.O scoatem si o lasam deoparte. Punem in uleiul ramas ceapa, o calim bine, dupa care adaugam pasta de gogosar, boiaua si ghimbirul, usturoiul tocat marunt. Mai amestecam 1 minut dupa care, punem carnea(cu tot cu zeama lasata) completam cu apa pana la nivelul carnii, punem sare si piper, foaia de dafin si lasam sa fiarba la foc mic, pana e carnea numai buna de mancat. Adaugam bulionul si cimbrul, mai lasam sa fiarba 5 minute.

Intr-un castronel desfacem o ling.de faina cu putina apa si punem scortisoara.

Cand tocanita e gata ,punem faina cu scortisoara,amestecam bine,gustam, adaugam sare si piper daca mai trebuie si lasam sa mai fiarba 1-2 min amestecand usor.

Se opreste focul si se presara patrunjel verde,din belsug.

Noi am servit cu mamaliga si cu salata de sfecla rosie.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui exotica, in mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan