Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii

de mirela0911 in Pui, 20 Ian 2016 | 5466 vizualizari

 

Se prepara repede si este buna si satioasa. 

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 6 ciuperci champignon
  • 3 lg ulei
  • sare roz de himalaya
  • piper proaspat macinat
  • 1 lgt pasta de ardei
  • 1 cutie rosii decojite, tocate
  • 1 lgt zahar
  • 2 lgt ketchup de casa
  • 1 lg faina
  • 2-3 lg smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii:

Se spala pieptul de pui, se sterge cu un prosop de hartie si se taie cubulete potrivite. Ciupercile se spala bine si se taie felii subtiri. 

Intr-o cratitioara se pune uleiul la incins si se calesc cubuletele de pui. Se adauga ciupercile, putina sare si se lasa la calit impreuna, pana scade aproape toata apa lasata de acestea. Se pune pasta de ardei apoi rosiile decojite si tocate. Se amesteca si se lasa sa fiarba cca 10 minute. Se condimenteaza cu sare, piper, se pune si ketchup-ul, iar la final zaharul (acesta se poate pune in functie de gust). 

Faina se dizolva in putina apa apoi se amesteca cu smantana. Se toarna peste tocanita si se amesteca continuu, pana se omogenizeaza. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote apoi se ia de pe foc, se acopera si se lasa 5 minute. 

Se serveste alaturi de paste, sau daca preferati cu cartofi piure.

TIPS-URI

1

Se poate renunta la faina, daca tocanita are o consistenta mai groasa inainte de a o adauga in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]