Tocăniţă de viţel

de diaconta in Vita, 29 Apr 2015 | 6991 vizualizari

 

Nouă ne place foarte mult carnea de viţel şi o prefer cărnii de porc sau de pui.
De data aceasta am avut un muşchiuleţ de viţel foarte fraged,care s-a gătit destul de repede.
Eu l-am gătit după reţeta mamei mele,o reţetă delicioasă.
Nouă, ardelenilor ne plac mâncărurile gustoase,chiar dacă au mai multe calorii.
Noi am servit-o cu piure de cartofi şi murături asortate.Un deliciu a fost!

 

INGREDIENTE

  • 800 g muşchiuleţ de viţel
  • 2 -3 buc.ceapa uscata(eu am folosit 2 buc.foarte mari)
  • 2 morcovi
  • Ardei iute uscat
  • Condiment barbeque pentru pui
  • Sare
  • Ulei
  • Boia iute de ardei
  • piper
  • Condiment Hot & Spicy
  • Un căţel de usturoi
  • 100 ml suc de rosii
  • O lingura smântâna
  • Marar si patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă de viţel:

Am taiat carnea felii mai groase,am pus putin ulei si le-am condimentat cu Barbeque de pui.

Am lasat carnea la frigider peste noapte.

Ceapa am taiat-o marunt,morcovii rondele si le-am calit în ulei.

Am folosit multa ceapa pentru ca,eu cred ca ceapa si morcovul da acel gust bun acestui preparat.

Dupa ce ceapa si morcovul s-au înmuiat puţin,am pus boia iute si carnea.

Am mai prajit putin apoi am pus ardeiul iute,putina sare,piper si condimentul Hot&Spicy.

Am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba.

Când carnea a fost aproape fiarta,am adaugat usturoiul tocat si sucul de rosii.

La final am pus o lingura de smântâna si verdeata.

Pentru ca ceapa si morcovul dau un gust dulce,am compensat cu ardei iute si piper.

Simplu si foarte bun!

Poftă bună !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de viţel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Aletta 1

12.05.2015, 10:44

Delicios ....

diaconta 1

12.05.2015, 11:59

Aurelia multumesc

diaconta 1

12.05.2015, 12:00

Aletta,chiar delicios .
multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carne de vitel