Tocanita de vitel

de Cris2711 in Vita, 9 Mai 2015 | 6377 vizualizari

 

Am avut o bucata faina de carne de vitel si m-am hotarat sa o fac tocanita, tare buna a iesit ;;) alaturi am avut ca si garnitura galuste de paine(Semmelknödel) - sunt niste galuste facute din chifle, o reteta bavareza pe care o voi posta in perioada urmatoare. Am mancat si cu sfecla rosie.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g carne de vitel
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei verde
  • 2 morcovi
  • 3 rosii
  • sare
  • piper mozaic
  • boia
  • 2 linguri de faina
  • ierburi de Provence
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel:

Pentru inceput se pregateste carnea taiata cubulete ca si pentru Gulas.

Se pregatesc toate legumele taiate dupa preferinta.

Intr-o oala de marime mijlocie am calit ceapa in ulei de masline incins,apoi am adaugat boia si piper mozaic.

Apoi se adauga carnea care se caleste in ceapa cam 3 minute.

Apoi se adauga apa circa 2,5 l apa.

Cand fierbe,se indeparteaza spuma.

Apoi se adauga legumele.

Se lasa la fiert cam 90 de minute pana este carnea frageda.

Se adauga si ierburile de Provence si sare dupa gust.

Intr-un castronel se pune faina peste care se toarna putin cate putin sos din tocanita.

Aceasta compozitie se toarna peste tocanita.

Dupa preferinta se poate orna si cu frunte tocate de patrunjel.

Se serveste langa o garnitura si cu salata.

TIPS-URI

1

O garnitura potrivita ar fi: piure, orez sau galuste de paine bavareze.

2

O salata verde, asortata, sfecla rosie sau varza murata.

3

Se poate adauga dupa preferinta si o foaie de dafin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas unguresc