Tocanita din carne de vita

de miki_a in Vita, 28 Mar 2015 | 6176 vizualizari

 

Cum vremea de astazi a fost cum a fost, m-am apucat de facut tocanita...servita cu branza de burduf si mamaliguta!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. carne de vita (pulpa);
  • 4 catei usturoi;
  • 100 ml. sos de rosii;
  • cimbru uscat, sare, piper,ulei.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din carne de vita:

Taiati carnea in cubulete potrivite.

Intr-o tigaie, incingeti cateva linguri de ulei, adaugati carnea si o prajiti (cca 10-15 minute) la foc iute, invartind pana cand toate bucatile s-au rumenit usor pe toate partile. Acoperiti si lasati la foc mic, spre mediu, pana cand scade apa lasata de carnita. Adaugati apa calda (cateva linguri) in mai multe etape pana cand ajungeti la consistenta dorita (carnea trebuie sa fie moale frageda, roza in interior).

In ultima repriza de adaugare a apei, puneti cateii de usturoi curatati si tocati, sosul de rosii cat si restul condimentelor (sare, piper, cimbru). Fierbem cu capac cca 30 de minute la foc mediu.

Servim calda, cu mamaliguta, piureuri, salate etc.

 

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga ceapa (va face tocanita mai dulce), boia (ii va da culoare frumoasa), harissa (o va face picanta) si condimente de care va plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Jardineira cu carne de vita