Tocanita din carne de vita

de miki_a in Vita, 28 Mar 2015 | 6217 vizualizari

 

Cum vremea de astazi a fost cum a fost, m-am apucat de facut tocanita...servita cu branza de burduf si mamaliguta!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. carne de vita (pulpa);
  • 4 catei usturoi;
  • 100 ml. sos de rosii;
  • cimbru uscat, sare, piper,ulei.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din carne de vita:

Taiati carnea in cubulete potrivite.

Intr-o tigaie, incingeti cateva linguri de ulei, adaugati carnea si o prajiti (cca 10-15 minute) la foc iute, invartind pana cand toate bucatile s-au rumenit usor pe toate partile. Acoperiti si lasati la foc mic, spre mediu, pana cand scade apa lasata de carnita. Adaugati apa calda (cateva linguri) in mai multe etape pana cand ajungeti la consistenta dorita (carnea trebuie sa fie moale frageda, roza in interior).

In ultima repriza de adaugare a apei, puneti cateii de usturoi curatati si tocati, sosul de rosii cat si restul condimentelor (sare, piper, cimbru). Fierbem cu capac cca 30 de minute la foc mediu.

Servim calda, cu mamaliguta, piureuri, salate etc.

 

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga ceapa (va face tocanita mai dulce), boia (ii va da culoare frumoasa), harissa (o va face picanta) si condimente de care va plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de manzat la Philips Multicooker