Tocanita din piept de pui, cu rosii cherry si busuioc

de mihaelar63 in Pui, 6 Dec 2021 | 4807 vizualizari

 

  Mi-a venit pofta de tocanita de pui . Dar sa se preare si reped e. Sincer sa va spun eu nu mananc pielea de pui , asa ca ideal este sa folosesc pieptul  acestuia .
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept pui
  • 500 gr rosii cherry
  • 100 ml ulei
  • 2 ardei kapia
  • 2 cepe rosii
  • 1 ceapa alba
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita boia dulce ardei
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri busuioc verde tocat [ al meu era in floare ]
  • sare
  • 2 ardei iuti
  • faina de malai pentru mamaliga
  • mnuratura preferata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din piept de pui, cu rosii cherry si busuioc:

  1.  Legumele se curata si se maruntesc .
  2. Sotati legumele in ulei .
  3. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pune pieptul de pui taiat marunt .
  4.   Puneti boia si amestecati . Imediat se pune apa cat sa acopere carnea si se fierbe inabusit jumatate de ora .
  5. Rosiile cherry se pun la sfarsit . Le puteti taia jumatati sau sa le increstati usor sa elibereze din suc in  timpul ultimului clocot .
  6.  Daca este nevoie mai completati cu putina apa .
  7.  La sfarsit se condimenteaza cu piper .
  8. Puneti verdeturile tocate  , amestecati si opriti focul .
  9.  Noi am servit aceasta tocanita cu mamaliguta , ardei8 iute si ardei umpluti cu varza acra.
  10.    Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Puteti folosisi alte bucati de carne de la pui .sau curcan .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din piept de pui, cu rosii cherry si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]