Tocanita in sos de vin si pilaf de orez

de trifadalia in Porc, 16 Mai 2018 | 2682 vizualizari

 

Daca se doreste a se folosi si ardeiul iute, va iesi picanta, dar eu nu am folosit deoarece fata mea nu gusta mancarea extrem de iute.
Eu am servit cu muratura de castreveti. Este dementiala combinatia.

 

INGREDIENTE

  • o bucata carne de porc
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 buc ceapa
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri de bulion
  • 2 rosii
  • 1 ceasca de vin alb dulce
  • 1 ardei iute (optional)
  • ulei
  • sare boia
  • 250 gr orez
  • 250 gr ciuperci ( optional)
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita in sos de vin si pilaf de orez:

Se da ceapa pe razatoarea cu gauri mari, ardeiul gras se taie felii mici pe care le adaugam intr-o oala la calit, in ulei, timp de 10 minute. Se stinge cu rosiile taiate cubulete, apoi se adauga si carnea pe care am taiat-o cubulete.

Se pune apa sa fiarba. Dupa 20 minute, se adauga usturoiul maruntit si el, sarea, boiaua de ardei dulce. Daca apa scade, se mai completeaza pana ce carnea este patrunsa si fiarta. Cand carnea este patrunsa, se adauga si bulionul si vinul. Mai lasam sa fiarba cu vinul pentru a se intrepatrunde gusturile 10 minute. Stingem focul si lasam sub capac.

Facem intre timp pilaful de orez. Se incepe cu ceapa pe care o taiem julien si o punem in ulei la calit impreuna cu morcovul dat pe razatoarea marunta, ardeiul rosu taiat si ciupercile. Lasam 2-3 minute sa se caleasca, dupa care adaugam si orezul bine spalat. Lasam sa fiarba 20 de minute, la final se condimenteaza cu sare dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita in sos de vin si pilaf de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rahela Velicu 1

16.05.2018, 12:45

Foarte buna!

Rocsi 1

16.05.2018, 19:17

Este un meniu foarte bun! Pe placul meu!

dantes 1

17.05.2018, 07:38

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu carnita afumata "de la borcan"