Un pranz gustos si pe placul oricui. Noi am servit tocanita cu paste, dar se poate servi la fel de bine cu un piure de cartofi sau cu ce prefera fiecare. Indiferent ce alegeti, tocanita e foarte gustoasa.
Se spala carnea si se taie cubulete potrivite.
Intr-o cratita se pune untura la topit. Dupa ce s-a incins, se adauga carnea si se amesteca pana devine alba peste tot. Se lasa pe foc mic si cratita acoperita pana scade apa lasata si incepe sa prinda culoare. Se toarna cca 100 ml apa fierbinte, se amesteca si se lasa din nou pana scade si se inroseste usor carnea.
Se curata ceapa si se taie marunt. Se adauga peste carne, se amesteca bine apoi se toarna din nou apa fierbinte. Se lasa la foc potrivit si se mai amesteca din cand in cand. Se adauga pasta de ardei apoi sare dupa gust. Daca este nevoie se mai adauga apa, dar fierbinte. Spre final se pune si pasta de tomate. In functie de cat de mult sos doriti se mai adauga apa. Se pune si usturoiul curata si feliat. Se mai lasa sa dea cateva clocote apoi se ia de pe foc.
Se serveste alaturi de paste sau garnitura preferata, presarata cu patrunjel verde tocat.
1
Se completeaza cu apa de cate ori este nevoie, dar sa fie apa fierbinte.