Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

de Lau in Mancaruri de legume, 3 Dec 2018 | 7573 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui
  • 2 catei usturoi
  • 3 cepe
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • sare
  • piper
  • 1/4 lingurita chilli
  • 1 lingurita cimbru
  • ulei
  • 100 ml vin
  • 200 g suc de rosii
  • 700 g cartofi
  • 700 ml supa de pui
  • 2 frunze de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita ungureasca de pui cu cartofi:

Cartofii ii spalam, ii punem intr-o oala cu apa cat sa acopere, ii fierbem pana ce sunt fierti pe jumatate, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii curatam si ii taiem cuburi.

Carnea o spalam o condimentam cu sare si piper si o prajim pe ambele parti in uleiul incins, le scoatem pe o farfurie si in uleiul ramas, adaugam ardei si ceapa tocata marunt, lasam sa se caleasca putin.

Adaugam vinul si lasam 1-2 min, dupa care adaugam sucul de rosii, condimentele, carnea, usturoiul zdobit, lasam 1-2 min dupa care adaugam supa de pui, lasam sa fiarba cca. 20 min.

Intr-o tava unsa cu ulei adaugam cartofi, sosul de rosii, foile de dafin, condimentam cu sare si piper si dam la cuptorul incalzit pana ce cartofi sunt facuti.

Posibil sa mai fie nevoie de supa sau apa pentru a nu scadea sosul prea mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita ungureasca de pui cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu mazare si piept de pui