Ton la gratar cu spaghete din dovlecei si sfecla rosie

de Bucataras in Ton, 26 Aug 2020 | 3394 vizualizari

 

O idee pentru o cina savuroasa si usor de preparat: ton la gratar cu spaghete de dovlecel si sfecla rosie, aromatizat cu ghimbir si usturoi. 

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de ton
  • 1 dovlecel
  • 1/2 sfecla rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 2 rondele de ghimbir
  • 1 fir de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • muguri de pin
  • ulei de masline
  • 1/2 lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ton la gratar cu spaghete din dovlecei si sfecla rosie:

Pune tonul in tigaia gratar, impreuna cu usturoi si ghimbir tocate marunt, sare si piper. Stropeste cu putin ulei. 

Intoarce tonul pe ambele parti, cat sa se rumeneasca bine exteriorul, iar la mijloc sa ramana un strat rozaliu. 

Taie dovlecelul si sfecla cu un "spiralizator" sau 'feliator spiralat" pentru legume, cica asa se cheama instrumentul :)) . 

Stropeste-le cu ulei de masline, condimenteaza cu sare si piper si amesteca-le usor, cat sa se combine frumos spaghetele. 

Asaza tonul si spaghetele pe platou, adauga ceapa verde tocata marunt si muguri de pin, apoi stropeste cu zeama de lamaie. 

Va poftesc la masa! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ton la gratar cu spaghete din dovlecei si sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mousse de ton