Ton la grill cu pasta de unt

de jurnalulanei in Ton, 28 Oct 2010 | 8931 vizualizari

 

Care poate deveni tocmai bun intr-o zi de dezlegare la peste din post,daca elimini untul,bineinteles! Reteta mea este pregatita cu cateva zile inaintea postului, motiv pentru care se regaseste pasta de unt. Nu stiu daca voua va place tonul la gratar,insa noua,da. Partea proasta este ca nu ni-l permitem asa de des cum ar trebui,tinand cont ca e dietetic, si nici nu e chiar asa de scump- 15 lei/ doua bucati [in forma de inima] de ton congelat. Oricum tonul si congelat si la conserva este singurul peste despre care pot spune, fara dubiu, ca imi place, altor tipuri de pesti la fac loc in farfurie doar pentru ca pestele ingrasa mai putin decat carnea de vita sau de pui.

 

INGREDIENTE

  • Ton,
  • unt,
  • ceapa verde ( chives),
  • piper,
  • sare,
  • zeama de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ton la grill cu pasta de unt:

Tonul se decongeleaza,se curata, se spala bine, se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se pune pe gratar.

Pasta de unt presupune: doua linguri de unt, sare, piper, ceapa verde si zeama de lamaie, care dupa ce se amesteca bine se arunca peste pestele cald. ( este si mai buna cu chives in loc de ceapa, insa eu nu a am gasit cand am pregatit tonul)

Cam asta este!

TIPS-URI

1

Daca pasta de unt se inlocuie cu zeama de lamaie, piper si,eventual ceapa verde tocata marunt + patrunjel, devine numa' buna pentru zilele de dezlegare la peste. din posturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ton la grill cu pasta de unt" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu ton la cuptor