Tort 8 Martie - La Multi Ani!

de Angelina_Elena in Torturi, 8 Mar 2013 | 6908 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Mousse de ciocolata cu lapte:
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 350 ml frisca batuta
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 foi de gelatina
Sirop:
  • o ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 1 lingurita esenta de rom
Decor:
  • sticksuri cu crema de ciocolata
  • 3 linguri mousse de ciocolata
  • 12 bomboane
  • aschii de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort 8 Martie - La Multi Ani!:

Mousse de ciocolata cu lapte: Cele doua foi de gelatina se pun la inmuiat pentru 5 minute in apa rece.

Intre timp topim ciocolata cu frisca lichida.

Dupa ce am topit ciocolata, scurgem foile de gelatina, le punem peste ciocolata calda si omogenizam.

Adaugam apoi ciocolata peste frisca batuta si amestecam usor de jos in sus.

Dam crema la rece pentru 1-2 ore.

Blat: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.

Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

Adaugam galbenusurile si esenta de rom, apoi amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.

Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste.

La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.

Asamblare: Daca blatul un s-a copt uniform, se taie pentru a-l indrepta.

Din crema de ciocolata pastram 3 linguri pentru ornat.

Pe o farfurie punem blatul de tort, il insiropam bine, apoi turnam deasupra crema de ciocolata si nivelam.

Se da la rece pentru 30 de minute, apoi se scoate si se decoreaza.

Am acoperit tortul cu un strat subtire de crema de ciocolata, apoi am facut cateva moate de crema deasupra.

Punem apoi betisoarele pe margine, apasand usor pentru a se lipi.

Decoram fiecarui mot de frisca punem cate o bombonica.

In mijloc am ras niste ciocolata cu ajutorul unui cutit.

Se da rece minim 1 ora inainte de servire.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Am copt blatul de tort intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 8 Martie - La Multi Ani!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

alba_zori 1

11.03.2013, 13:23

Multi anisori fericiti si cu multa sanatate sa-ti de adevaratul Dumnezeu! foarte bun tortle ai facut aici!

Angelina_Elena 1

11.03.2013, 16:23

multumesc din suflet Alba!

Krystyan Trendy 1

12.12.2013, 17:45

minunat tort

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Harley Davidson