Tort Amandina

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 30 Mai 2011 | 5193 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri faina
  • pt sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capucino de ciocolata
  • pt crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet unt
  • 3 linguri cacao
  • pt glazura:
  • 2 ciocolate amarui
  • 100 ml frisca lichida
  • pentru ornat:
  • capsuni
  • grilaje de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, apa si galbenusurile pe care le-am frecat inainte cu uleiul, adaugam apoi faina, cacaoa si praful de copt. Compozitia rezultata o sa fie una mai subtire, tapetam tava cu hartie de copt si bagam la cuptor ul preincalzit cca 20 de min, verificand din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

Lasam blatul sa se racoreasca si-l taiem in 2.

Pregatim siropul astfel:
Punam apa, zaharul si plicurile de capucino intr-un ibric, punem pe foc pana da in clocot, dupa care oprim focul si-l lasam la racit.

Intre timp pregatim crema:
Batem untul  ( la temeperatura camerei) pana devine pufos, dupa care adaugam cate un galbenus, apoi zaharul, mixam bine, iar la sfarsit esenta de rom si cacaoa.

Insiropam bine blaturile, punem crema intre ele.

Pregatim glazura:

Rupem bucatele cicocolata si o punem intr-un ibric impreuna cu frisca lichida, apoi punem la foc mic pana se topeste ciocolata si se uniformizeaza compozitia, o lasam sa se racoreasca si implicit sa se i ngroase putin, dupa care o turnam peste tort.

Ornam cu capsuni si grilaje din ciocolata topita ( optional)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Panna Cotta cu capsuni