Tort Amandina

de -Licurici- in Torturi, 6 Ian 2016 | 6384 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Un blat de tort, reteta bucataras.ro/retete/blat-de-tort-75159.html;
  • Crema:
  • 5 galbenusuri;
  • 8 linguri de zahar pudra,
  • 3 linguri cacao,
  • 250 g margarina savoare de unt Rama,
  • esenta de rom;
  • Sirop:
  • o cana de zahar,
  • o cana de apa,
  • esenta de rom,
  • o lingura de ness;
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata neagra,
  • 150ml frisca lichida.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

  1. Pentru crema, am topit margarina si am mixat-o bine cu 4 linguri de zahar, pana s-a facut spuma. Am amestecat cu mixerul, pe bain-marie, galbenusurile cu restul de zahar, pana si-au dublat volumul, cam 10 min. Apoi am luat de pe foc si am adaugat esenta de rom si cacao. Am amestecat crema de galbenusuri cu spuma de margarina, apoi am lasat-o putin la rece.
  2. Pentru sirop, am caramelizat zaharul, apoi am adaugat apa, putin cate putin, romul si nesul (l-am frecat cu putin zahar, apoi l-am pus).
  3. Pentru glazura, am rupt ciocolata in bucati mici si am pus-o pe foc impreuna cu frisca lichida. Am amestecat pana s-a topit ciocolata, apoi am lasat-o la racit, pana am asamblat tortul.
  4. Am taiat blatul in doua, l-am insiropat, am pus crema (am oprit putina crema pentru decor), al doilea blat, insiropat si el, glazura si l-am ornat cu crema oprita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort amandina, cu afine