Tort aniversar 2

de lili in Torturi, 23 Ian 2011 | 7360 vizualizari

 

Deoarece pe 24 ianuarie mama si tata fac 52 de ani de la casatorie le-am facut special acest tort. Le spun La multi ani!!! Sa va am aproape inca multi ani de acum incolo....

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • 12 oua
  • 12 lg. fructoza ( sa nu fie prea pline) 
  • 12 lg. faina.

Ingrediente pentru crema de budinca: 

  • 2 plicuri frisca light de la Dr. Oetker 
  •  un plic budinca de capsuni de la Dr. Oetker 
  • 4 lg.fructoza
  • 350 ml. lapte 
  • cativa capsuni din compot  
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar 2:

 Blatul:

Albusurile le batem spuma, adaugam fructoza, galbenusurile si apoi faina. dam la cuptor blatul cca.45 minute. Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca e copt.

Crema de budinca


-300 ml lapte cu 4 lg de fructoza am pus pe foc ,praful de budinca l-am amestecat cu 50 ml lapte si am pus in laptele fierbinte ,am amestecat pana s-a ingrosat ,apoi am dat la rece acoperit cu folie deasupra ca sa nu faca pojghita.
Crema rece se mixeaza bine ,apoi se pune cate o lg de frisca batuta in ea .Iar la final se pun bucatile de capsune si se amesteca bine.

Umplem tortul cu crema obtinuta.

tortul este ornat cu floricele din  buttercream, in culori mov si crem.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de zahăr ars şi frişcă