Tort aniversar

de Constelatialeu in Torturi, 31 Dec 2013 | 5294 vizualizari

 

Pentru ca azi 31 decembrie am implinit 20 de ani de casatorie,nu se putea sa ratez evenimentul fara un tortulet mic.Din pacate aparatul meu a inceput sa dea rateuri,e obosit,stresat si nu mai face fata.Asa ca n-am poze de calitate....

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 5 linguri nuca macinata
  • Crema 1
  • 1 plic creme ole de capsuni
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar farin
  • Crema 2
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar farin
  • Crema 3
  • 1 plic creme ole de ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar farin
  • Sirop
  • 250 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Ornat
  • frisca
  • pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare,se adauga zaharul si se mixeaza pana sta ca o bezea.Se incorporeaza galbenusurile,faina si nuca macinata,omogenizandu-se bine.Se tapeteaza o forma de tort cu diametrul de 23 cm si se toarna compozitia in forma.Se da la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit( e bine sa fie facut cu o seara inainte) si apoi se taie in 4.

Sirop:

Apa cu zaharul se pun pe foc sa dea in fiert,cand clocoteste se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.Se las ala racit

Crema 1:

Intr-un castron se pune praful de creme ole de capsuni,se adauga zaharul si smantana,amestecandu-se bine sa nu se formeze cocoloase.Se adauga si laptele si se mixeaza bine la viteza cea mai mare.

Crema 2 si 3 ,se va proceda la fel ca la crema 1

Asamblare:

Blatul taiat in 4 ,se aseaza prima parte pe un platou se siropeaza,apoi intindem crema 1 de capsuni,deasupra al doilea blat,siropam si intindem crema 3 de ciocolata,peste care punem partea a treia de blat,siropam si intindem crema 2 de vanilie,la final ultimul blat il siropam si intindem din crema 3 .Ornam cu frisca si pasta de zahar,in functie de imaginatie sau eveniment...

PS.Iese un pic mai multa crema,merge pentru un tort cu diametrul mai mare,doar ca eu am folosit crema ramasa la niste mini eclere...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

diaconta 1

31.12.2013, 22:55

Multi ani fericiti alaturi de Balanta ta iubita Cleme sunteti un cuplu minunat
Minunat tort

Lavinia 1

01.01.2014, 12:55

Multi ani fericiti

laura_n 1

02.01.2014, 13:15

deci ai implinit 20 de ani
la multi ani, Cleme, sa aveti inca de 5 ori pe atat, sa fiti sanatosi si sa va iubiti si sa va respectati mereu! muaah!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar