Tort aniversar pentru Larissa

de mirela0911 in Torturi, 15 Iun 2013 | 7514 vizualizari

 

Pentru ca azi e ziua printesei mele, i-am facut un tort delicios cu crema de ciocolata, frisca si visine (ii plac foarte mult visinele). La multi ani iubita lu' mama! :x

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 7 oua
  • 7 lg zahar
  • 2 lg apa
  • 3 lg ulei
  • un praf de sare
  • 10 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pt. crema 1:
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 200ml frisca lichida
  • 3 lgt gem de afine
  • Pt. crema 2:
  • 200 ml frisca
  • 200g visine
  • 3 lgt zahar
  • 1/4 plic gelatina
  • Pt. insiropat:
  • 200 ml apa
  • 4 lg zahar
  • Pt. ornat:
  • 200 ml frisca
  • floricele din pasta de zahar
  • capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar pentru Larissa:

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, batand in continuare iar la final se adauga apa si uleiul. Gelbenusurile se pun pe rand, amestecand dupa fiecare apoi faina amestecata cu praful de copt se toarna in ploaie si cu miscari usoare se amesteca de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt. cca 30-35 minute (se face testul cu scobitoarea). Dupa ce s-a racit se taie in 3 pe orizontala.

Crema 1: Frisca se toarna intr-o craticioara si se pune pe foc. Ciocolata se rupe bucati si se pune peste frisca calduta si se amesteca continuu pana se topeste toata ciocolata. Se da la rece pana in momentul in care o vom mixa obtinand o crema pufoasa si delicioasa. Se adauga gemul de afine, se amesteca si se da deoparte.

Crema 2: Visinele se spala, se curata de samburi, se pun cele 3 lgt de zahar peste ele si se lasa 1/2 ora pana se topeste zaharul. Se pun intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Se bate frisca.

Gelatina se pune la inmuiat, iar sucul lasat de visine se da la foc si se incalzeste putin apoi se toarna gelatina si se amesteca pana ce aceasta se topeste.

Pt. insiropat se fierbe apa cu zaharul pana se topeste apoi se lasa la racit.

Asamblare tort: Se aseaza primul blat pe un platou, se insiropeaza si se unge cu crema de ciocolata. Se aseaza al doilea blat, se insiropeaza apoi se unge cu frisca batuta si se pun visinele scurse. Peste visine se toarna cu lingura gelatina obtinuta. Se da la rece pana se intareste gelatina apoi se pune cel de-al treilea blat insiropat. Se orneaza tortul cu frisca, floricele, capsuni dupa imaginatie.

TIPS-URI

1

In loc de visine se pot folosi si alte fructe de sezon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar pentru Larissa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

diaconta 1

17.06.2013, 14:56

La multi ani printesa mica sa fii sanatoasa si sa-i aduci mamei bucurii
Frumos si bun tort ai facut mami

mirela0911 1

17.06.2013, 18:07

Multumesc Claudia!

MOKUSKA 1

19.05.2014, 14:04

Minunat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte