Tort aperitiv cu carne tocata

de biancas76 in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2010 | 9657 vizualizari

 

Pentru invitatii la ziua fiicei mele am facut un tort aperitiv. Simplu de facut si de mare efect.
Am mai facut acest gen de mancare doar ca atunci am folosit pieptul de pui ca baza si nu l-am facut atat de "pretentios"

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne tocata
  • o jumatate ardei rosu
  • 3 cepe
  • 3 oua
  • sare, piper
  • 3 felii de paine
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • 2 linguri pesmet
  • Pentru pireu
  • 1 kg cartofi
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 150 g cascaval
  • 2 oua
  • sare, nucsoara (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv cu carne tocata:

Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline, dupa care se adauga ardeiul taiat cubulete.

Se lasa si el un pic la foc dupa care se toarna peste carnea tocata pregatita intr-un bol. Se adauga condimente dupa gust (eu am pus sare si piper), o capatana usturoi, 3 felii de paine inmuiate in lapte si 3 oua.

Compozitia se amesteca si se pune intr-o tava detasabila tapetata cu hartie de copt peste care presaram 2 linguri pesmet. Se da la cuptor pentru 40 minute.

Intre timp cartofii se curata de coaja si se pun la fiert taiati cubulete ca pentru pireu. Cand sunt fierti se mixeaza bine si se adauga treptat: untul, branza, laptele, ouale, sare si nucsoara. Se scoate compozitia din cuptor si se intinde pireul deasupra. Se pastreaza cateva linguri pentru a face forme cu spritul. Se introduce din nou la cuptor pana se rumeneste pireul adica vreo 15-20 minute.

Se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit eu am scos inelul detasabil si am am lasat asa pe o farfurie intinsa. Am decorat cu putina varza chinezeasca (asta aveam in casa), masline si trandafiri facuti din rosii.

Incercati ca e simplu si foarte gustos. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (11)

Ina 1

15.07.2010, 20:36

foarte bine arata!

Bunica 1

15.07.2010, 20:51

Super.....!

ada 1

15.07.2010, 22:05

e o idee foarte interesanta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pariziene cu telemea si cascaval