Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci

de Veronica22 in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2014 | 12598 vizualizari

 

Un aperitiv foarte gustos,un aspect deosebit .Ideal pentru o masa festiva.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 250 gr faina
  • 100 gr masline negre tocate marunt
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita rozmarin pudra
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 20 gr drojdie
  • 150 ml apa calduta

Crema de branza:

  • 300 gr branza dulce
  • 300 gr branza feta
  • 3 linguri smantana
  • 300 gr ciuperci proaspete(fierte)
  • 100 gr somon afumat
  • 1/2ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 10 gr gelatina
  • 1 lingura marar verde tocat
  • 200 gr sunca feliata
  • 150 gr salam uscat de trei feluri diferite
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci:

Ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca bine.Framantam aluatul si-l lasam la crescut 45 mi dupa care-l punem intr-o forma rotunda(20 cm diametru) si-l mai lasam sa cresca iar 30 min  si apoi il dam la cuptor la foc mediu.Cand este copt il scoatem din forma si-l lasam sa se raceasca.
Crema de branza:
 Amestecam cele doua feluri de branza si smanatana pana cand se omogenizeaza.Oprim din acesta crema 5-6 linguri iar la restul adaugam ciupercile care au fost fierte tocate marunt,ardeii tocati marunt,somonul taiat marunt si mararul tocat.Hidratam gelatina in 2-3 linguri de apa,apoi o topim si apoi o amestecam la compozitia de branza doar inainte de a folosi crema nu mai devreme.Blatul se taie in trei felii.Asezam prima foaie pe platou,punem jumatate din compozitia de branza peste care asezam felii de sunca presata.Repetam operatia si pesteal doilea blat.Pe deasupra acoperim cu crema de branza pe care am pus-o deoparte mai devreme.
 Am decorat apoi cu felii de salam uscat,felii de rosie si castravete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Delaco cu leurda