Tort aperitiv din piure si Ceva Fin

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2013 | 4749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg cartofi
  • 2 oua
  • 50 gr. margarina
  • 2 cutii branza Ceva fin cu smantana
  • 1 cutie Ceva Fin cu masline verzi
  • cca 100 gr. cascaval ras
  • Miez de lapte
  • chimen
  • sare si piper dupa gust
  • putin ulei pentru uns tigaia
  • 1 maslina neagra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv din piure si Ceva Fin:

Curatam, spalam si taiem cartofii. Ii punem la fiert in apa cu sare.

Dupa ce au fiert, scurgem apa de pe ei, adaugam margarina, crema de branza Ceva Fin cu smantana (2 cutii), chimen, sare si piper dupa gust si ouale intregi (peste cartofii fierbinti). Mixam cu mixerul la viteza mare si obtinem un piure pe care-l vom praji pe ambele fete in tigaie antiaderenta unsa de fiecare data cu ulei.

Se coc la foc iute pentru a se forma crusta si avem mare grija cand le intoarcem, eu m-am ajutat de 2 palete ,sa nu le compromit (sunt destul de fragile)

Mie mi-au iesit 5 "clatite" din piure.

Dupa ce s-a copt prima "clatita", am asezat-o pe o farfurie intinsa si am uns repede un strat de branza Ceva Fin cu masline verzi.

Am trecut mai departe si am copt-o pe cea de-a doua.

Dupa ce s-a copt, am asezat-o cu grija peste prima si am presarat un strat de cascaval ras.

Peste cea de-a treia iar am uns un strat de branza Ceva Fin.

Peste a patra, din nou am presarat cascaval ras.
Apoi am acoperit cu cea de-a 5-a "clatita" iar deasupra am presaarat din nou cascaval ras, am decorat cu miez de lapte, branza Ceva Fin cu masline ramasa, am presarat chimen si am asezat maslina neagra la mijloc.

Gata!

Puteti servi, pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv din piure si Ceva Fin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]