Tort Baileys

de RuxyRux in Torturi, 30 Dec 2010 | 8920 vizualizari

 

Un tort deosebit pentru o ocazie deosebita...

 

INGREDIENTE

  • Blat mare:
  • 8 oua
  • 500 gr zahar  
  • 6 linguri apa fierbinte
  • 3 plic vanilie  
  • 400 gr faina
  • un praf si 1/2 copt
  • coaja de la 2 portocale
  • 30 gr cacao
  • siropul:  
  • 300 gr apa
  • 350 gr zahar
  • 1 pahar baileys( 150 gr)  
  • Crema:
  • 400 gr ciocolata cu lichior( baileys daca gasiti) puteti inlocui cu cioco cu lapte sau chiar neagra
  • 400 gr unt la temperatura camerei
  • 10 linguri frisca lichida
  • 60 ml baileys
  • Glazura:
  • 2 ciocolate
  • frisca lichida100 ml
  • unt 100 gr
  • 1 paharut( mic) baileys 30 gr
  • pentru ornat bobo de cioco
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Baileys:

Punem ingredientele la mixer, ouale, zaharul amestecat cu apa fierbinte, faina, cacaoa, praful de copt, vanilia, coaja rasa de portocale. Se pune compozitia in forma  de tort tapetata cu hartie pergament  si se da pentru 25 de minute la 180 grade la cuptor. Se verifica cu scobitoarea. Se lasa la racit , apoi se taie in trei.

Se insiropeaza foile pe rand.

Crema:

Punem la beau-marin ciocolata si frisca, lasand sa se topeasca ciocolata, adaugam baileys dupa ce am tras de pe foc.

Incorporam si untul batut spuma la mixer in compozitia cu ciocolata numai dupa ce s-a racit complet. Punem la rece pana montam tortul.

Glazura:

Punem frisca pe foc la beau-marin, topim si untul in ea, avem grija sa nu fiarba, luam de pe foc si adaugam lichiorul. O lasam la racit si o turnam numai rece pe prajitura.

Ornam dupa dorinta...e delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Baileys" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (34)

ionix 1

04.01.2011, 11:04

vreaaauuu

RuxyRux 1

04.01.2011, 11:10

Ionix frumoasoooo sigur

kamy 1

05.01.2011, 13:28

frumos tort 5f

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]