Tort bicolor cu frisca si capsuni

de angyb in Torturi, 20 Mar 2012 | 6315 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de albusuri
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana si jumatate de faina alba
  • cacao
  • 1 plic de drojdie instant pt.dulciuri
  • 500 ml de frisca
  • 500 g de capsuni
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 4 lg.de zahar
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bicolor cu frisca si capsuni:

Bateti spuma albusurile dupa care adaugati zaharul pana cand devin ca si la bezea.

Adaugati faina impreuna cu drojdia amestecand de sus in jos ca sa nu se lase albusurile.Impartiti compozitia in 2 si in jumatate am pus cacao.

Cu ajutorul unui pos intr-o tava tapetata cu hartie de copt trasati linii cu compozitia alba iar apoi intre spatiile ramase cu cea neagra.

Se da la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasati sa se raceasca si intre timp bateti spuma frisca si taiati cubulete capsunile.

Asamblarea:Taiati blatul in 2 ,insiropati blatul(siropul :puneti la foc zaharul impreuna cu apa si esenta de rom pana cand se topeste zaharul) Adaugati o parte di frisca si jumatate din capsunile taiate cubulete apoi al 2 blat insiropati si intindeti restul de frisca si capsunile ramase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bicolor cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si caramel