Tort "Caramel"

de Anamaria7 in Torturi, 14 Feb 2010 | 16407 vizualizari

 

Mama mi-a facut o surpriza si a cumparat o cartzulie groasa pliiina cu retete: "Enciclopedia de dulciuri si produse de patiserie" de la editura Bucataria pentru toti. Asa ca am rasfoit-o urgent sa vad ce gasesc prin ea... :)

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 300g zahar
  • 500 ml lapte
  • 3 lg faina
  • 1 lg cacao
  • 50 ml esenta de rom
  • 50 ml esenta de vanilie
  • 150-200 g frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Caramel":

Intr-o cratita (sau forma speciala pentru tort) se caramelizeaza 200g zahar, apoi se tapeteaza peretii vasului. Separat, se amesteca 6 oua cu 50g zahar, laptele caldut si esenta de vanilie. Compozitia se toarna in vasul tapetat si se pune la cuptor la 180C cca 30min, pana cand crema de zahar ars s-a intarit.

Intre timp, se prepara blatul: se bat 4 albusuri spuma, se adauga 50g zahar, iar cand s-a intarit se pun galbenusurile si esenta de rom. Faina amestecata in prealabil cu cacaoa se adauga in ploaie.

Se toarna compozitia obtinuta peste zaharul ars obtinut si se mai introduce o data in cuptor cca 30min, pana cand blatul trece testul scobitorii :)

Dupa ce il scoatem din cuptor, tortul trebuie lasat la racit in forma, doar apoi se rastoarna pe o tava, pentru a permite zaharului caramelizat sa se traga in crema. Dupa ce s-a racit complet, se orneaza cu frisca.

TIPS-URI

1

Se tine la frigider inainte de a fi taiat.

2

Este mai bun a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Caramel"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de portocale si ciocolata neagra