Tort caramel cu visine si ciocolata

de miremirc in Torturi, 2 Oct 2012 | 23694 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 2 lg faina
  • 2 lg amidon alimentar
  • 2 lg cacao
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 7 lg zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 lg amidon alimentar
  • esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina granulata
  • 100 ml suc de visine din compot
  • 100 g ciocolata neagra sau cu lapte
  • 300 g visine stoarse din compot
  • Sirop :
  • 200 ml apa
  • 5 lg zahar
  • rom
  • Glazura :
  • 100 g ciocolata
  • 1 lg unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Decor :
  • 150 ml frisca
  • 1 lg cacao
  • 1/2 plic praf intaritor pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort caramel cu visine si ciocolata:

Blat: mixam spuma albusurile cu zaharul, adaugam apoi galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt, amidonul si praful de cacao. Turnam compozitia intr-o forma rotunda de tort (d=28 cm), tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor. Facem testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca in forma, apoi o scoatem si o taiem in 2.

Crema :lingura de amidon o amestecam cu putin lapte rece. Intr-o craticioara caramelizam cele 7 lg de zahar, apoi adaugam peste laptele fierbinte, amestecand, iar peste adaugam amidonul dizolvat in laptele rece. Lasam pe foc mic pana se ingroasa crema, amestecand mereu. Luam de pe foc si cu ajutorul mixerului, pus pe o viteza medie, mixam cam 5-8 minute, adica pana obtinem o crema caramel. Lasam sa se raceasca. Adaugam esenta de vanilie.

Gelatina o hidratam in 100 ml suc din compot de visine, apoi o topim pe foc mic, fara a o fierbe, deoarece isi pierde proprietatile. Lasam sa se racoreasca, apoi o adaugam peste crema caramel racita. Adaugam si ciocolata taiata bucatele mici, iar la final frisca batuta spuma .Omogenizam cu ajutorul unei linguri.

Sirop: intr-o craticioara punem apa cu zaharul, amestecand din cand in cand pana se topeste zaharul. Lasam pe foc mic sa fiarba cam 10 minute. Luam deoparte si adaugam 2 lg rom (sau mai mult). Cu acest sirop stropim cele 2 blaturi de cacao.

Asamblare : asezam 1/2 blat insiropat, deasupra punem crema. Peste crema asezam visinele stoarse din compot - 1/2 blat insiropat - glazura - decor.

Glazura : ciocolata, untul si frisca le topim pe aburi, lasam sa se racoreasca putin, apoi intindem deasupra.

Dam la rece pentru minim 3 ore sau de seara pana dimineata, apoi putem servi. Taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

Spor la gatit ! :)

Un tort usor amarui si racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort caramel cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
La 25 de ani