Tort "Catalina"

de Catalina L in Dulciuri, 18 Mar 2015 | 3078 vizualizari

 

L-am numit asa pentru l-am facut de ziua mea si pentru ca am combinat 2 retete din caietul mamei mele : tort pandispan si tort de ciocolata cu portocale
In plus am adaugat visine....pentru ca-mi plac tare :))

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de :

  • 1.un blat de pandispan : reteta aici (puneti cantitatile pe jumatate) http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-pandispan-pentru-tort-69265.html
  • 2. un blat de ciocolata cu nuca :reteta aici (puneti cantitatile pe jumatate, fara portocale) http://www.bucataras.ro/retete/tort-de-portocale-69266.html
  • 3. cirese/visine in sirop
  • 4. 500 gr frisca : 50 cl de smantana lichida,5 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Catalina":

Scurgem ciresele si pastram siropul pentru a insiropa blaturile.

Frisca :
Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic, apoi adaugam zaharul pudra. 
Mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca. 

Montam tortul:

La baza am pus blatul de pandispan insiropat bine cu siropul de cirese.
Am asezat ciresele.
Peste ele am pus frisca (mai putin de jumatate).

Peste frisca punem blatul de ciocolata, il insiropam un pic (nu mult pentru ca este deja destul de fraged).

Decoram tortul cu restul de frisca. 

Punem la frigider pentru cateva ore inainte de decorul final.

Eu l-am decorat cu cacao, ciocolata alba rasa si cirese.

  Pofta Buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Catalina"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 500 lei
2799.99 lei
2299.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (9)

Rocsi 1

18.03.2015, 22:26

Delicios!

mirela0911 1

19.03.2015, 15:07

Buna combinatie!

miki_a 1

20.03.2015, 11:03

O combinatie reusita! La multi ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]