Tort ciocolatos

de ionela2682 in Torturi, 29 Mai 2011 | 4006 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat(diametrul 26 cm )avem nevoie de :
  • 8 oua
  • 9 lg zahar
  • 7 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 3-4 lg ulei
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • sare
Sirop:
  • 5 lg zahar se topesc ,se adauga 1 1/2 apa rece=>se lasa sa se raceasca
Decor:
  • frisca lichida batuta spuma in care adaugam 2-3 lg cacao si putin lapte rece.
Crema:
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 200 g unt
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ciocolatos:

-albusurile batute spuma cu putina sare,adauga zaharul si mixam  pana obtinem  bezea

-galbenusurile se amesteca cu 3-4 lg ulei si cacao

-se combina cele doua compozitiii,se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza compozitia

-se toarna in tava de tort cu dimensiunea de 26 cm

-se coace pana trece testul scobitorii

-frisca se bate spuma tare
 
-ciocolata se topeste si se adauga in frisca

-se adauga 1 pachet de unt la temperatura camerei si esenta de rom

-se omogenizeaza compozitia
-se asambleaza tortul :

-prima foaie insiropata=>1/2 din crema cu ciocolata=> foaia a 2-a insiropata =>restul de crema =>foaia a 3-a insiropata =>imbracam in frisca +cacao.

-ornam tortul dupa bunul plac!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ciocolatos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si frisca(Apfel Torte mit Baiserhaube)