inspiratia gabi,am modificato putin(nu aveam tot ce imi trebuia in casa)
BLAT:-mixam ouale cu sarea si zaharul timp de 5 minute.Adaugam faina cernuta, praful de copt, plicul de ness, esenta si omogenizam usor. Tapetam o tava cu ulei si faina, turnam compozitia si nivelam. Dam la cuptor la foc mic cca 20-25 minute, sa treaca testul cu scobitoarea.
CREMA 1-mixam frisca bine (eu am adaugat si putina zeama de lamaie) Adaugam zahar dupa gust. Am topit ciocolata si am adaugat-o in compozitie. Gelatina hidratata in 3 linguri de apa si dizolvata pe baie de aburi am adaugat-o in compozitie. Omogenizam si o turnam intr-o tava detasabila tapetata cu folie alimentara. O dam la frigider
CREMA 2-150ml frisca turnam intr-o cratita, adaugam ciocolata cu lapte si punem pe foc. Amestecam continuu pana la topirea completa. Cand compozitia este fierbinte, dar focul oprit, adaugam gelatina hidratata in 5 linguri de apa. Amestecam pana la dizolvare si lasam la racit
Mixam restul de frisca si adaugam in compozitia racita, amestecam usor. Turnam peste crema de frisca, nivelam si dam la frigider cca 15 minute. Asezam deasupra blatul, presam putin, insiropam blatul cu capuccino si dam la rece 3 ore.
Rasturnam tortul pe un platou si desprindem folia usor
Pregatim glazura amestecand toate ingredientele si punem pe foc mic pana la dizolvarea completa
Lasam sa se raceasca putin si turnam peste tort,decoram cu alune