Ei bine acest tort este fenomenal...mersic Miha pt reteta blatului de la "tort cu nuca si ciocolata" .
Prepararea blatului:
se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca la bezea.Galbenusurile seamesteca cu uleiul si esenta de rom.Se toarna peste albusul batut,apoi se pune faina amestecata cu praful de copt,cacao si alunele prajite macinate.
Se pune compozitia intr-o tava(eu am folosit de 26 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180° timp de 25-30 de minute(se face testul cu scobitoarea).Cand este gata se lasa la racit,apoi se taie in 3.
Prepararea cremei:
se pun la foc mic smantana pt frisca si untul,iar cand dau in fiert se da deoparte si se adauga ciocolata maruntita.Se amesteca cu un tel pana ciocolata este topita,apoi se adauga lingura de rom.
Se lasa sa se racoreasca bine(sa fie aproape rece) apoi se mixeaza pana se va obtine o compozitie cremoasa si densa.
Prepararea siropului:
se prepara cioolata calda conform instructiunilor de pe plic si se lasa la racit.
Prepararea glazurii:
glazura o pregatim doar atunci cand tortul este montat.Topim ciocolata cu laptele la baine-marie si amestecam usor,apoi o lasam putin sa se racoreasca.
Asamblarea tortului:
Punem pe un platou un strat de blat,insiropam,punem jumatate din crema,acoperim cu alt blat,insiropam,punem restul de crema si acoperim cu ultimul blat pe care il insiropam.
Cand este asamblat preparam glazura,iar dupa ce s-a racorit putin o turnam peste tort.
Decoram dupa plac,apoi dam la rece cateva ore(o noapte chiar).
Servim cu pofta!!!