Tort cu alune de padure si mascarpone

de ana in Torturi, 20 Mai 2011 | 5118 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 10 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 3 lg ulei
  • 200 gr alune de padure
  • Crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 7 galbenusuri
  • 5 albusuri 
  • 150 gr zahar pudra
  • Sirop:
  • 400 gr de cafea tare (preparata)
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 400 gr capsuni
  • 400 gr frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu alune de padure si mascarpone:

Blatul:Daca alunele nu sunt prajite le rumenim putin in cuptor dupa care le frecam in maini pentru a le decoji.Cand s-au racit le maruntim la robot sau le dam prin masina.

Apoi separam albusurile de galbenusuri ,albusurile le batem spuma ,adaugam treptat cate o lingura de zahar si galbenusurile frecate cu ulei.Cu o lingura incorporam usor faina si apoi alunele.Aluatul obtinut il turnam intr-o forma tapetata in prealabil cu hartie de copt si il coacem la foc mic.De preferat este ca blatul sa-l preparam cu o zi inainte ,pentru ca se taie mult mai bine.

Crema:O preparam cand blatul este racit.Mascarponele il mixam cu 75 gr de zahar pana devine pufos.Separat galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana devin albe si pufoase.Incorporam cele doua creme apoi mixam bine albusurile pe care le incorporam in crema obtinuta.

Siropul:Cafeaua o amestecam cu o fiola de esenta de rom si o lasam sa se raceasca.

Asamblare:Feliem blatul in 3 discuri.Intr-o forma detasabila asamblam .Asezam un disc apoi insiropam si repartizam jumatate de crema,adaugam al 2-lea disc insiropam si repartizam cealalta jumatate de crema ,adaugam ultimul disc ,il insiropam si dam la rece pana a 2-a zi.

A 2-a zi ornam cu frisca si capsuni .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu alune de padure si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort din pandispan cu mere si crema caramel