Tort cu alune de padure si mascarpone

de ana in Torturi, 20 Mai 2011 | 4826 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 10 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 3 lg ulei
  • 200 gr alune de padure
  • Crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 7 galbenusuri
  • 5 albusuri 
  • 150 gr zahar pudra
  • Sirop:
  • 400 gr de cafea tare (preparata)
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 400 gr capsuni
  • 400 gr frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu alune de padure si mascarpone:

Blatul:Daca alunele nu sunt prajite le rumenim putin in cuptor dupa care le frecam in maini pentru a le decoji.Cand s-au racit le maruntim la robot sau le dam prin masina.

Apoi separam albusurile de galbenusuri ,albusurile le batem spuma ,adaugam treptat cate o lingura de zahar si galbenusurile frecate cu ulei.Cu o lingura incorporam usor faina si apoi alunele.Aluatul obtinut il turnam intr-o forma tapetata in prealabil cu hartie de copt si il coacem la foc mic.De preferat este ca blatul sa-l preparam cu o zi inainte ,pentru ca se taie mult mai bine.

Crema:O preparam cand blatul este racit.Mascarponele il mixam cu 75 gr de zahar pana devine pufos.Separat galbenusurile le mixam cu restul de zahar pana devin albe si pufoase.Incorporam cele doua creme apoi mixam bine albusurile pe care le incorporam in crema obtinuta.

Siropul:Cafeaua o amestecam cu o fiola de esenta de rom si o lasam sa se raceasca.

Asamblare:Feliem blatul in 3 discuri.Intr-o forma detasabila asamblam .Asezam un disc apoi insiropam si repartizam jumatate de crema,adaugam al 2-lea disc insiropam si repartizam cealalta jumatate de crema ,adaugam ultimul disc ,il insiropam si dam la rece pana a 2-a zi.

A 2-a zi ornam cu frisca si capsuni .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu alune de padure si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort in straturi cu mijloc de bezea