Tort cu ananas

de ralu_ca in Torturi, 1 Iun 2013 | 8131 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii compot ananas(felii si bucati)
  • 30 piscoturi
  • 500 ml frisca lichida
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • un praf sare
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina
  • cateva cirese
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ananas:

Intr-un vas frecam galbenusurile cu zaharul, sare si putin lapte si faina. Se omogenizeaza, dupa care adaugam si restul de lapte caldut. Se pune pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa, apoi lasa sa se raceasca.

Separat se bat albusurile spuma cu zaharul vanilat si se incorporeaza in crema care s-a racit. Frisca se bate bine (se opreste jumatate de cantitate pt ornat) si se incorporeaza in crema. Gelatina am hidratat-o cu zeama de ananas, o punem la foc mic, apoi se amesteca in crema si se omogenizeaza bine. Adaugam bucatelele de ananas in crema.

Se tapeteaza o tava ( de cozonac si o strachinuta ) cu folie alimentara, asezam piscoturile inmuiate in suc, un strat crema, iar piscoturi, crema si la sfarsit piscoturi. Lasam la frigider cateva ore, apoi intoarcem tava si ornam dupa bunul plac.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]