Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata

de Miha in Torturi, 22 Mai 2009 | 24972 vizualizari

 

Este delicios

 

INGREDIENTE

  • Pentru 1 blat:
  • 4 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • Pentru mouse-ul de ciocolata amaruie:
  • 1 ciocolata amaruie
  • 200ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • Pentru mouse-ul de ciocolata alba:
  • 1 ciocolata alba
  • 200ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina inmuiata in apa rece
  • Pentru glazura:
  • 1 ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca
  • 1 lingura coniac/lichior/rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata:

Blaturi:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu zaharul si praful de sare.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul,ca la maioneza si le adaugam peste albusuri.

Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si o punem peste compozitia de oua.


Turnam in forma tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 180 grade pentru 25-30 minute.


Se fac 2 blaturi.

Mousse ciocolata amaruie:

Topim ciocolata impreuna cu 100 ml de frisca.Cand s-a racorit punem gelatina si omogenizam.Restul de frisca o batem bine si adaugam peste ciocolata.

Mousse ciocolata alba:

Se procedeaza intocmai ca la mousse-ul de cioco amaruie. ;)

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu celelalte ingrediente si lasam sa se raceasca.

Blatul l-am taiat in doua si intre ele am pus mousse-ul de ciocolata alba.Pe deasupra am pus un strat de mousse de cioco amaruie si am dat la frigider sa se intareasca.Am acoperit cu glazura si am ornat cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si mouse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste a la Roberta