L-am facut cadou unei prietene de-a mamei si cand l-a vazut i-au dat lacrimile, asa mult m-am bucurat incat mi-au dat si mie lacrimile, asta a fost cea mai mare rasplata pentru munca mea :)
Pregatim blatul:
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute la foc mediu. Lasam blatul sa se raceasca, dupa care il taiem in 2.
Pregatim crema:
Mixam laptele cu praful de crema si zaharul, dupa care adaugam aiurtul de capsuni si omogenizam. Punem gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet in crema si dam 5-10 min la rece, dupa care punem capsuni taiate cubulete ( cate va las inimioara :)))
Tapetam forma in care am copt blatul ( forma detasabila ) cu folie alimentara ( eu mi-am dat seama abia cand am vrut sa pun, ca n-am, asa ca am pus folie de aluminiu) punem primul blat pe care il insiropam cu sirop de capsuni, apoi un strat de crema, al 2- lea blat si iar crema si dam la rece cat pregatim jeleul.
Jeleul il pregatim conform instructiunilor de pe pachet si-l turnam caldut peste crema. Dam din nou la frigider app 20 de minute, dupa care desfacem cu grija forma, dam la o parte folia si mutam cu grija tortul pe un platou.
Ornam cu frisca si capsuni.