Tort cu capsuni

de irena in Torturi, 26 Feb 2012 | 11396 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat 1 :
  • 115 gr faina,
  • 115 gr zahar,
  • 3 oua.
  • Aluat 2 :
  • 30 gr faina,
  • 30 gr zahar,
  • 1 albus,
  • 30 gr unt,
  • 10 gr cacao.
  • Mousse capsuni :
  • 150 gr capsuni,
  • 10 gr gelatina,
  • 150 ciocolata alba,
  • 450 gr frisca,
  • 50 gr zahar.
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata alba,
  • 50 gr ciocolata amaruie,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 6 gr gelatina.
  • Sirop:
  • 100 ml apa fiarta amestecata cu 4 linguri gem capsuni.
  • Decor:
  • 100 gr capsuni
  • 100 gr frisca.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Prepar aluatul 2 - amestec ingredientele si intind pe o hartie de copt,intr o tava de copt ,apoi trasez linii si pun in congelator.

Prepar aluatul 1 - mixez ouale cu zahar pana isi dubleaza volumul,incorporez treptat faina,amestecand de jos in sus si torn acest aluat peste primul aluat ,apoi coc in cuptorul preincalzit la 180 C, ptr 10 min.Las sa se raceasca,apoi tai fasii si tapetez o forma de tort cu acest aluat,apoi insiropez.

Mousse capsuni - Hidratez gelatina.Intr o cratita ,pe baie de abur,torn 250 ml frisca( din cele 450 ml)si cand incepe sa fiarba inchid focul si adaug ciocolata tocata.Separat mixez pe foc,ptr 10 min, capsunile cu zaharul,apoi inchid focul si adauga gelatina,apoi amestec cu crema de frisca si ciocolata.Las sa se raceasca si amestec usor cu restul de 200 ml frisca batuta in prealabil.Torn mousse ul in forma de tort peste blat.

Glazura: Topesc ciocolata in frisca pe foc mic,las 5 min la racit,adaug gelatina hidratata,las la racit la temp camerei si apoi torn peste mousse ul de capsuni.

Dau tortul la frigider ptr 2 - 3 ore si apoi ornez cu capsuni,frisca,ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si ciocolata