De ziua mea am preparat un tort cu capsuni si frisca.
Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Bateti ouale, zaharul si extractul de migdale, pana cand compozitia se ingroasa.
Cerneti ambele tipuri de faina peste compozitie, apoi amestecati usor.
Adaugati untul topit la marginea compozitiei. Amestecati foarte putin.
Puneti compozitia de blat in forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Coaceti blatul in centrul cuptorului pentru 20-25 de minute. Scoateti blatul lasati-l sa se raceasca in tava pentru 10 minute, apoi puneti-l pe un platou pentru a se raci complet. Taiati blatul in 2.
Pentru sirop: Turnati 6 linguri de apa intr-o craticioara, apoi adaugati zaharul, vanilia. Incalziti la foc mic pana cand zaharul se dizolva. Aduceti la fierbere si lasati un minut apoi indepartati de pe foc. Lasati siropul sa se raceasca pentru 10 minute. Folosind o pensula, insiropati suprafata blaturilor si lasati sa se aseze.
Pentru umplutura: Ungeti prima bucata de blat cu dulceata de visine. Bateti frisca impreuna cu zaharul pudra pana se intareste, apoi adaugati-o peste dulceata de visine. Asezati al doilea blat pe care il decorati cu frisca si capsuni pudrati cu zahar.
Pentru decor: bateti praful de frisca impreuna cu laptele pana se intareste, apoi intindeti-o peste intreaga suprafata a tortului. Presarati napolitanele sfaramate sau fulgii de cereale pe marginile tortului.
Aranjati capsunii deasupra si presarati zahar pudra inainte de a servi.
1
Faina de porumb da blatului o culoare galbena, frumoasa. Peste dulceata de visine eu am avut frisca lichida La Dorna